Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Sportélet


Iskolánk eredményes sportélete régi múltra tekint vissza, az elmúlt évek eredményei ennek ékes bizonyítékai. Tanulóink sportteljesítményei sokszor az országos döntőkig repítették őket.
Országos hírnevet szereztünk labdarúgásban, kézilabdában, kosárlabdában, kötélugrásban, de akadtak egyéni versenyzőink is sakk, úszás és atlétika sportágakban is. A felkészítő tanárok: Faller Zoltán, Kálmán Pálné, Marczinka Csaba, Marczinkáné Lakatos Lívia, Somogyi Józsefné. A személyi feltételeken kívül a sikerek záloga – belvárosi iskolaként – a Szent Imre úti telephelyünk, ahol óriási füves, aszfaltos sportpályák, szabadidős területek állnak rendelkezésre zárt, biztonságos környezetben.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatának Művelődési és Sport Osztálya 3. éve rendezi meg a Városi iskolai sportnapokat. A versenysorozat végén a 2007/2008-as tanéven is iskolánk érte el a nagy iskolák összetett versenyében az 1. helyezést, tehát harmadszor nyertük el a legsportosabb iskola címért járó kupát. Az iskolák több sportágban mérték össze erejüket: terematlétika, úszás, teremfoci, zsinórlabda, és játékos sportverseny. A versenysorozat sok sportolni szerető gyereket mozgatott meg, és az egész iskola büszke az elért eredményre.

A Zrínyi DSE elődjeként diáksportkörünk az elsők között alakult meg. Az iskolára jellemző sportágakban (atlétika, kézilabda, labdarúgás, kosárlabda, floorball, asztalitenisz) járnak edzésekre a gyerekek, amelyeken nagyon szívesen vesznek részt.

Az iskolai foglalkozások alkalmával bővítettük a szabadidős játékok (röplabda, asztalitenisz, szivacskéziladba, floorball, Kangoo, korcsolyázás) tárházát. A gyerekek nagy számban vesznek részt az iskolai házibajnokságokon, ahol a párhuzamos osztályok élvezetes mérkőzéseket vívnak az évfolyam bajnoka címért. Különösen kedvelik a fiúk a labdarúgást és a kosárlabdát, de a lányok is aktív résztvevői ezeknek a versenyeknek.

Sportorientált intézményként sok mozgási lehetőséget kínálunk a rendszeres testmozgásra. A sportorientált óráknak köszönhetően a meglévő mozgásformák, sportágak megerősödtek és újakkal bővültek, ezek közül a legújabb lehetőség intézményünkben a vízilabda. Tanulóink alsó tagozaton kötelező úszásoktatáson vesznek részt.

Insert failed. Could not insert session data.